logo_antet

    

 

     İLAÇ RAPORU YAZMAK

 

İlk  olarak Hastanızın kartında bulunan diyaliz bilgileri bölümünden  rapor detay bilgilerini tıklayın.

 

 

·         ÖNCELİKLE  HASTANIN SİSTEMDE BULUNAN EN ATL SATIRDAKİ RAPORU  MAUSLA TIKLANIR MAVİ YAPILIR VE KLAVYEDEKİ OK TUŞLARININ YARDIMIYLA BİR ALT SATIRA GEÇİLİR.        keyboard

 

 

 

 

 

·       HASTAYA RAPOR  PROTOKOL NUMARASI VERİLİR   (PROTOKOL NUMARASI AYNI ZAMANDA RAPOR NUMARASIDIR   0001 DEN BAŞLAMANIZI SONRAKİ HASTAYA 0002… 0003 ŞEKLİNDE DEVAM ETMENİZİ VE BU İŞ İÇİN KALDIĞINIZ SIRAYI UNUTMAMAK ADINA  BİR PROTOKOL DEFTERİ TUTMANIZI ÖNERİYORUZ .) RAPOR TARİHİNİDE YAZIP KLAVYENİZDE OK TUŞU İLE BİR ALT SATIRA  GEÇİN.

·       Veren tesis sizin kurumunuzdur 12 ile başlayan tesis kodunuzu yazmanız  yeterlidir.

·       Kırmızı dikdörtgen içindeki her üç alana (protokol ve rapor numaraları) ekranda gösterildiği gibi aynı numara yazılır. (Örnek hastamız için 0001 verdik bir sonraki rapor yazılacak hastanın rapor ve protokol numarası  0002 olacaktır)

·       SARI  dikdörtgenler  içinde ise aynı mantıkla işlemin yapıldığı günün tarihi atılır. Her dört tarih alanı da aynı olmalıdır.

·       Düzenleme türünü 2 olan tek hekime getirin.

·       Bitiş tarihine ise günümüzden 2 yıl sonrası verilir. (Bu süreyi Uzman veya Nefrolog  Doktor  ilaç hasta durumu  ile paralel değiştirebilir.)

·         Yazdığınız raporun İlaç raporu olduğunu sistemde belirtmek için rapor türünü YEŞİL dikdörtgen içinde 10 olarak işaretlemeyi  büyük YEŞİL dörtgen  içerisindeki teşhis tanı klinik tanı ve etken madde alanlarının BOŞ  olmasına dikkat edin. Raporu düzenleyen doktorlar bölümünün hemen üzerindeki   ÇEK işaretini tıklayarak raporunuzu kaydedin (HENÜZ MEDULAYA KAYDETMİYORUZ sisteme kayıt yapıyoruz)

 

İLAÇ RAPOR1

 

Daha sonra   butonuna basıp doktorunuzu seçin  bir alt satıra geçin doktorunuzu da kaydetmiş olursunuz.

 

İLAÇ RAPOR2

Sonraki işlem  butonuna basın etken madde listesinden (üst taraftaki boşluğa  yazabilirsiniz) etken maddenizi bulmak olacaktır. Ben SEVELAMER yazıyorum sistem karşıma getiriyor  çift tıklayarak alt bölüme atıyorum (dilerseniz başka etken maddelerde yazabilirsiniz). Aşağıya attığım işle listemdeki herhangi bir etken maddeyi mavileştirip işle diyorum (do bilgisi yazmadan)

İLAÇ RAPOR3

 

                 Doz bilgisi nasıl yazılır?

    3x1 yani günde 3 kere ve her seferinde 1 adet   şeklinde yazdım en sağdaki 3 aynı doz birimindeki gibi çoktan seçmelidir. ( haftalık günlük aylık yıllık periyot olabileceği gibi  1 yerine başka rakamlar verip bir hafta değil de 2 - 3 hafta olarak ta seçebilirsiniz) bir alt satıra geçip kaydedebilirsiniz.

(Mantık e reçetedeki gibidir)

 

Etken madde sut kuralı  butonuna basıldıktan sonra  tümü işaretlenir  gelen ekranda teşhisin çeki atılır   seçtiklerimi ilaç teşhislerine ekle denir.

ilaç rapor 4

 

    Burada  bilmeniz gereken ICD 10 Kodlarıdır. Etken maddeyi hangi tanıyla kullanmanız gerektiğidir. Örneğin sadece N18 tansını yazarsanız bu raporu muhtemelen medulaya kaydedemezsiniz size alt kırılımlardan birini yazmalısınız uyarısı verecektir bunlarda ;

N18.0  N18.8  yada N18.9 olacaktır   ( TANIMLAMALARTANI KODLARI bölümünden alt kırılımlara ulaşabilirsiniz)

 

 

 

   Son olarak rapor medulaya kaydedilir  butonuna basmak yeterlidir.

ÖNEMLİ NOT: Kurumunuzun Dönem sonlandırma ekranından raporunuzun çıktısını aldıktan sonra  Mesul Müdürünüzün onayı gerekir. Aksi halde raporunuz geçerlilik kazanmayacaktır.

 

   İLAÇ RAPORU İÇİN ŞABLON OLUŞTURMA

Her hasta için ilaç raporu yazarken sürekli aynı Etken madde, Sut kuralı,  ICD10 teşhisi yazmak yerine ŞABLON oluşturabilirsiniz bu işinizi çok kolaylaştıracaktır.

  Bunun için ilaç teşhisleri bölümünde herhangi bir alanı sağ tıklayıp ilaç raporunu şablon alarak kaydedebileceğiniz gibi şablondan yüklemede yapabilirsiniz.